Parket

div-1_black.png

DVOSLOJNI MASIVNI PARKET VELIKIH DIMENZIJA

Dimenzije:
debljina: 14mm
širina: 60-190mm
dužina: 600-2200mm

Kvalitet:
SELEKT - I klasa - tri strane čiste, bez defekata
NATUR - I BIS klasa - kao I klasa, s` tim što su dozvoljeni mali čvorovi do 15mm, bez belike.
RUSTIK - RA klasa - dozvoljeni čvorovi do 30-40mm, ali zdravi i kompaktni. Dozvoljeno je malo belike. Srce nije dozvoljeno.
ANTIK - RUSTIK B - kao RA, dozvoljeni čvorovi većih dimenzija, dozvoljena belika na obe strane po malo. Napuknuća su dozvoljena po sredini i na krajevima. Dozvoljena blistača i  dozvoljena srčanica.


RUSTIK kvalitet ima tehničke karakteristike kao nezavršen pod, sa efektima čvorova što odaje znake vremena i šarm poda koji proizvodi sugestivni utisak istrošenosti. Stvara atmosferu prošlih vremena i izaziva nostalgiju.
Dvoslojni parket velikih dimenzija je proizvod visokog kvaliteta obrade, proizveden na mašinama najnovije generacije proizvođača WEINIG iz Nemačke.
Dvoslojni parket velikih dimenzija sastoji se iz dva sloja: gornjeg i donjeg sloja. Gornji sloj parketa je od tvrdog drveta debljine 4mm (hrast lužnjak). Podloga, odnosno donji sloj je od brezove šper ploče, specijalno namenjene za podove. Šper ploča je debljine 10 mm i sastoji se od osam slojeva, multipleks. Ukupna debljina parketa je 14mm.

Parket debljine 14mm se moze hoblovati više puta. Lepkovi su ekološki. Parket je izrađen sa malim oborenim uzdužnim i poprečnim fugnama, što dodatno naglašava velike dužine i širine samog parketa i daju mu prirodan i lepši izgled.
Višeslojni parket je veoma stabilan u dugogodišnjoj eksploataciji, jer mu to omogućava brezova vlagootporna šper ploča, koja je razrezana sa donje strane. Razrezi na šper ploči ne dozvoljavaju nikakvu aksijalnu ili radijalnu deformaciju i nema raslojavanja i rasušivanja, kao što je to slučaj kod masivnih parketa.
Ulja i lakovi su visokog kvaliteta i najnovije LED tehnologije, renomiranog proizvodjača iz Belgije "Rubio monocoat".
U slučaju da dođe do oštećenja uljenih parketa tokom korišćenja, nastale ogrebotine se lako i jednostavno otklanjaju bez ponovnog hoblovanja cele površine parketa.
Svi materijali koje koristimo za izradu parketa imaju sertifikate kvaliteta.
Gornji i donji sloj se lepe vinilnim lepkovima koji imaju visoku otpornost na vlagu i presuju se na specijalnim mašinama, presama. Nakon presovanja parket se ostavlja da odstoji oko 48 sati u nameri da se stabilizuje. Nakon toga sledi faza kalibrisanja, odnosno finalizacija proizvodnje elemenata parketa na preciznu meru sa perom i žlebom (muški i ženski deo) na sve četiri strane, kao i faza finalnog brušenja. Po želji i zahtevu kupaca dodatno vršimo uljenje, lakiranje u više boja i dezena i četkanje parketa. Vršimo i posebnu uslugu kojom postižemo dvobojni efekat parketa.

Dvoslojni masivni parket velikih dimenzija je kompaktan, izrađen od čvrstog materijala, "ne radi" nakon postavljanja na podlogu i onemogućeno je takozvano "rasušivanje" parketa.
Preporučuje se za stambene, poslovne prostore, kao i za prostore koje imaju podno grejanje.

Način postavljanja:
Postavljanje dvoslojnog masivnog parketa velikih dimenzija na betonsku podlogu vrši se tako što se prvo nanosi prajmer (premaz), odnosno prvi film koji pokupi prašinu sa betona i prodre u dubinu betona. Učvršćuje beton zbog njegove poroznosti i predstavlja podlogu i vezu za beton i lepak.
Koriste se dvokomponentni lepkovi.
Klase parketa:
SELEKT - KLASA I

- 3 strane čiste
- bez grešaka
NATUR - I BIS KLASA

- kao SELEKT-klasa I 
- dozvoljeni mali čvorovi do 15mm
- bez belike
- dozvoljena blistača
- dozvoljena blaga diskoloracija
RUSTIK A KLASA

- dozvoljeni čvorovi do 30-40mm, ali zdravi
- dozvoljeno malo belike na jednoj strani
- srce nije dozvoljeno
- dozvoljena blistača
ANTIK - RUSTIK B KLASA

- kao RUSTIK A klasa
- dozvoljeni čvorovi većih dimenzija
- belika dozvoljena na obe strane po malo
- napuknuća dozvoljena po sredini i na krajevima
- dozvoljena blistača
- dozvoljena srčanica

© 2019 Vožd Wood d.o.o. All Rights Reserved. Designed By OrbMarketing